کانون فرهنگی مسجدجامع ممرآباد

پرچمدارفرهنگ و شورنشاط در روستا

کانون فرهنگی مسجدجامع ممرآباد

پرچمدارفرهنگ و شورنشاط در روستا

کانون فرهنگی مسجدجامع ممرآباد

وبسایت روستای ممــرآباد
روستای ممرآباد در 4 کلیومتری جنوب غرب شهرستان کاشمر ( استان خراسان رضوی ) واقع شده است. این روستا از طرف غرب به روستای عشرت آباد ، سمت جنوب به روستای شوکتیه ، از سمت شرق به روستای مغان و از سمت شمال به روستای هندآباد منتهی می شود.
مجمع فرهنگی ممرآبادبصورت یکپارچه و متحد باحضور آقایان و بانوان متشکل از اعضای محترم بسیج - شورای اسلامی - دهیاری - شورای ورزش - هیئت امنای مسجد و روحانیت محترم در قالب کانون فرهنگی روستا فعال میباشند.

مدیر سایت :
رضاطاهری ممرآبادی
09105765428

بایگانی
پیوندها
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

شنبه, ۱۵ اسفند ۱۳۹۴، ۰۷:۴۳ ب.ظ

۰

بورانی پیش غذای محبوب نوروز در ممرآباد

شنبه, ۱۵ اسفند ۱۳۹۴، ۰۷:۴۳ ب.ظ

داشتن تنوع غذایی و مصرف به اندازه سبزی ها از جمله توصیه های اکید متخصصان تغذیه است که این روزها به خصوص در آلودگی هوا بیش از هر زمان دیگری توصیه می شود اما افراد بسیاری طعم سبزی ها را دوست ندارند و نمی توانند آنها را به هر دلیلی خام بخورند...

در ایام نوروز برسر سفره هفت سین اکثر خانواده های روستای ممرآباد ، انواع کلوچه و شیرینی ها و تنقلات سنتی نیز مشاهده میشود.

تافتون - فطیر - کلوچه - دوغ تلمی - ماست چکیده - سمنو و بورانی به همراه انار - کشمش - پسته و گردو  زیبایی خاصی به سفره هفت سین داده و مشتریان زیادی هم دارد.

در اینجا طرز تهیه بورانی را به 4 شیوه متفاوت توضیح می دهیم:

بورانی اسفناج

اسفناج خرد شده/۸لیوان/۲۰۰کیلوکالری

 

سیر ساطوری شده/۲حبه/۰کیلوکالری

 

روغن زیتون/۱قاشق مرباخوری/۴۵کیلوکالری

 

ماست ترش و کمی سفت/۲لیوان/۱۵۰کیلوکالری

 

نمک و فلفل سیاه/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

برای تهیه بورانی اسفناج، ابتدا اسفناج ها را بخارپز کنید. در تابه ای روغن زیتون بریزید و سیر را کمی تفت دهید و به اسفناج های بخارپز شده بیفزایید. سپس ماست و ادویه ها را اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا بورانی آماده خوردن شود. برای تهیه بورانی لبو، کافی است لبوهای پخته شده را به صورت نگینی برش دهید و با ماست مخلوط کنید. هنگام تهیه بورانی بادمجان نیز ابتدا بادمجان ها را که کباب شده اند پوست بگیرید و به صورت پوره درآورید. سپس سیر تازه را با آنها مخلوط و ماست را اضافه کنید. در تهیه بورانی کدو حلوایی نیز برش های کدو حلوایی پخته را در ظرفی به صورت پوره درآورید و در کره به مدت ۵ دقیقه تفت دهید، سپس زعفران را اضافه کنید و ماست را به این مخلوط بیفزایید. به این ترتیب بورانی شما آماده خوردن خواهد بود.

بورانی هویچ :

هویج : 5 عدد

سیر : به مقدارلازم
کشک یا دوغ تلمی : یک پارچ
نمک و ادویه جات : درصورت نیاز
در این روش که بیشتر در منطقه کاشمر و ممرآباد تهیه میشود ، یک نوع هویچ زرد (زردک) را آب پز نموده و در قطعات ریز برش میزنیم.
کشک یا دوغ تلمی را به همراه نمک و فلفل، سیر له شده به هویج اضافه کنید و در یخچال بگذارید. بعد از گذشت یک ساعت آماده است.

بورانی بادمجان

 

بادمجان کباب شده/۲عدد/۵۰کیلوکالری

 

ماست/۲لیوان/۱۲۰کیلوکالری

 

سیر ساطوری شده/۲حبه/۰کیلوکالری

 

نمک/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

 

بورانی کدوحلوایی

 

کدوحلوایی پخته/۱لیوان/۵۰کیلوکالری

 

کره/۱قاشق مرباخوری/۴۵کیلوکالری

 

زعفران/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

 

ماست خامه ای/۲لیوان/۱۵۰کیلوکالری

 



۷ راز بورانی :


بورانی در گروه پیش غذاها جای می گیرد و اصلیت ایرانی دارد. البته در کشورهای حاشیه مدیترانه و به خصوص ترکیه نیز انواع بورانی در سفره غذایی مردم دیده می شود. در شمال آفریقا نیز پیش غذاهایی به نام بورانی وجود دارد که در بیشتر آنها از زیتون استفاده می شود. با اینکه انواع بورانی با سبزی های پخته تهیه می شوند اما ماست و خیار نیز نوعی بورانی سرد است که توصیه می شود برای هر چه خوشمزه ترشدنش از شوید، نعناع خشک و کمی گردو استفاده شود. در میان انواع بورانی، بورانی اسفناج، هویچ زردک ، کدو حلوایی،  بادمجان هم خوشمزه تر هستند .


 

 


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی